clearomizer of tank voor uw e-sigaret

Clearomizers en tanks te koop

Een e liquid tank is een belangrijk onderdeel van uw E-sigaret en bepalend voor de dampervaring en smaak. Deze atomizer zorgt namelijk voor de verdamping van de e-liquid. In ons assortiment vindt u clearomizers en tanks van bekende merken en minder bekende merken. In de clearomizer kunt u verschillende coils (verdampers) plaatsen waarmee u de sterkte van de verdamping kunt bepalen. De clearomizers zijn ingedeeld op merk en passen op ieder e-sigaret en mod. U kunt ook vervangende glaasjes en coils kopen bij The Smokery

Een passende clearomizer kopen voor uw elektrische sigaret

Voorheen bestonden alleen de zogeheten cartomizers en was het aanschaffen van een losse tank voor je eliquid nog niet mogelijk. Omdat deze niet doorzichtig waren was lastig om te zien of er nog genoeg E-liquid in de verdamper zat om de dag door te komen. Deze e-liquid tanks waren maar eenmalig bruikbaar en werden vooraf gevuld. Hierdoor moest men als de tank leeg was een hele nieuwe kopen en kon deze dus niet opnieuw gevuld worden met liquid. Later zijn er nieuwe tanks ontwikkeld die je wel kunt hervullen en waar je kunt zien hoeveel liquid in de clearomizer aanwezig is. Een passende clearomizer is uiterst belangrijk voor uw E-sigaret/Mod. Niet alle clearomizers zijn geschikt voor iedere MOD. De aansluiting is in alle gevallen een 510-aansluiting. Twijfelt u over de juiste tank? Neem dan gerust contact met ons op.

Vernieuwde tanks met meer inhoud

De vernieuwde tanks hebben meer inhoud, doordat de tanks groter zijn geworden. De tank wordt dus ook wel de clearomizer genoemd. Dit is goed om te weten als u zelf een losse mod wilt aanschaffen en een bijpassende clearomizer/tank zoekt. Clearomizers zijn doorzichtig en daardoor kunt u bijhouden wanneer de E-liquid bijgevuld dient te worden. Het is een belangrijk onderdeel van de E-sigaret. Er zijn goede of hele goede tanks. Dit is natuurlijk volledige afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

De werking van de tank

De werking van de clearomizer zorgt er kort gezegd voor dat de E liquid langs het katoen en de gloeidraad geleid wordt, wanneer u zuigt aan de E-sigaret. De clearomizer zet de E-liquid vervolgens om in damp. Het is aan te raden om de clearomizer tank maar voor 75% te vullen, zodat het risico op lekken uit te sluiten is. De wat duurdere tanks kunt u helemaal vullen deze lekken namelijk niet meer. Houdt u rekening dat voor elke type tank bijbehorende coils zijn ontwikkeld. Bij het type tank wordt altijd aangegeven welke coils geschikt zijn en in de verpakking zijn meestal een aantal verschillende coils bijgeleverd.

Verschillende soorten clearomizers?

Er zijn verschillende clearomizers te koop. Het grootste verschil zit in de manier van bijvullen, de smaak die de clearomizers afgeven en het wattage. Daarnaast is er ook verschil in de inhoud van de tanks. De meeste tanks hebben een inhoud van 2ml, maar er zijn ook tanks die net iets minder of meer inhoud hebben. Als we het hebben over verschillende types dan zijn er bottom coil en de top coils clearomizer waaruit u kan kiezen en natuurlijk de verschillende coils o.a. Ceramisch, mesh, clepton en veel meer.

Bottom coil clearomizer

Doordat de coil onder in de tank zit hoef u zich niet druk te maken over of de E-liquid wel in de coil terecht komt. Wel moet opgelet worden dat de tank vanaf de onderkant gevuld moet worden en u de E-sigaret dus ondersteboven moet houden hiervoor. Deze manier van dampen zorgt ervoor dat de damp een langere weg naar de mond moet afleggen, hierdoor koelt het af en dit zorgt ervoor dat de coil vochtig blijft. Let wel op dat u niet te hard zuigt want dan kunt u de E-liquid door de coil trekken, waardoor deze in de mond terecht kan komen. Op sommige tanks zit een Air Flow Controller welke de zuigkracht kan regelen.

Top coil clearomizer

Wanneer u net begint met dampen kunt u het beste kiezen voor een top coil clearomizer. Wel dient u rekening te houden dat de ”wick” voldoende E-liquid bevat. Dit doet u door de E-sigaret regelmatig even horizontaal te houden. Als u dit niet doet dan kunt u met een bijna lege clearomizer tank niet goed meer dampen.

De clearomizer schoonmaken

De clearomizer schoonmaken zorgt ervoor dat de clearomizer een lange levensduur behoudt. Vooral wanneer u een nieuwe smaak wilt dampen kunt u het beste even de clearomizer vullen met heet water. Vervolgens even in laten trekken en een paar keer goed schudden. Het is aan te raden de tank eerst goed te laten drogen om verdunning door achtergebleven water te voorkomen. Wanneer u per ongeluk de E-liquid heeft gevuld in de luchtbuis moet u deze meteen verwijderen. Dit kan namelijk de batterij van uw E-sigaret aantasten of de E-liquid kan in uw mond terecht komen tijdens het dampen. E-liquid is niet giftig en wordt ook in de voedings industrie en de farma gebruikt.

Verschillende merken atomizers en tanks

Bij The Smokery vindt u vele merken clearomizers. Een clearomizer is een belangrijk onderdeel van de MOD en wij hebben zelf vele getest en een uitstekende selectie voor u samengesteld. Er valt niet te zeggen welke tank de beste is. Dit hangt volledig af van uw persoonlijke voorkeuren. In ons assortiment vindt u onder andere de volgende merken:

Vaporesso

Uwell

SMOK

Eleaf

Freemax

Heeft u vragen neem dan contact met ons op.

Email: info@the-smokery.com

Telefoon: 040 24 05 072


 

© 2021 The Smokery. All Rights Reserved.

Door op akkoord te klikken bevestig je dat je ten minste 18 jaar oud bent, je het goed vindt dat we cookies op je apparaat bewaren en je toestemt met onze Privacy Policy


Ik ga akkoord | Ik ga niet akkoord