Aroma's do-it-yourself smaken soorten

Er zijn allerlei verschillende aroma's in uitéénlopende smaken en soorten zoals bijvoorbeeld:

Koffie smaken Tabak smaken dessert smaken Snoep smaken

maar ook menthol smaken  ice smaken drink smaken  en ook gemixte smaken,

Meng verhoudingen en de invloed op de e-liquid

Het is belangrijk om te weten waaruit het bestaat. E-liquids bestaan uit basis, aroma en eventueel nicotine. De basis bestaat weer uit PG en VG. De aroma zorgt voor de smaak en de nicotine zorgt voor het nicotine effect. 

kan je al bijna raden wat je nodig zal hebben om dit zelf te mengen. Om te beginnen met de basis, ook bekend als base. De base bestaat uit PG en VG en is te krijgen in verschillende verhoudingen. Naast base zal je aroma nodig hebben. De aroma zal de smaak geven aan de e-liquid en is in veel verschillende smaken te krijgen. Daarbij kan je eventueel nicotine toevoegen. Indien dit gewenst is zal je dit met behulp van nicotine boosters kunnen toevoegen. Nu heb je alles om e-liquid te kunnen maken, maar je bent er nog niet. Naast de benodigdheden voor de e-liquid zal je dit ergens in moeten doen. Daarvoor zal je lege flesjes nodig hebben. Daarnaast zal je spuitjes nodig hebben om de hoeveelheden af te meten.

Samengevat :heb je het volgende nodig: 

Base -basis van de vloeistof

Aroma -smaak van de vloeistof

Nicotine Boosters -(optioneel)

Lege Flesjes en Maat Spuiten

 

De juiste mengverhouding vinden is het lastigste en belangrijkste bij het mengen van een e-liquid. Wanneer je teveel of te weinig aroma gebruikt zal de smaak te sterk of te zwak worden. Dit kan je vergelijken met het maken van limonade. Teveel siroop zorgt voor te sterke limonade. Te weinig siroop zorgt voor smakeloze limonade. Ook heeft de base verhouding hier invloed op. Een base met hogere PG heeft minder aroma nodig dan de hoge VG e-liquid. Leggen we zo uit. Daarbij heeft elke aroma zijn eigen aangeraden mengverhouding. Staat deze niet aangegeven dan kan je uitgaan van 10%. Wil je precies weten welke hoeveelheden je nodig hebt? Kom even langs in de winkel.

Steepen

Misschien heb je wel eens van steepen gehoord. Maar wat is steepen en waarom is dit zo belangrijk? Dat zullen wij je hier uitleggen. Steepen is een ander woord voor rijpen. Wanneer wijn gemaakt wordt kan je deze niet gelijk drinken. De wijn moet over de jaren op smaak komen. Dit geldt ook voor e-liquids, alleen duurt dit gelukkig geen jaren maar slechts een paar dagen. Afhankelijk van het aroma moet een e-liquid gemiddeld twee tot zeven dagen steepen. Fruit smaken steepen een stuk sneller dan bijvoorbeeld dessert smaken. Wil je de e-liquid gelijk dampen?

Voordelen & nadelen van het zelf mengen van e-liquid

Het is belangrijk om het mengen veilig te doen. Houd de flesjes en spuitjes altijd goed schoon, zodat er geen bacteriën in de e-liquid komen. Wij raden aan je handen regelmatig te wassen of handschoenen te dragen. De e-liquid kan je handen uitdrogen en ook wordt de nicotine opgenomen via de huid. Houd de producten buiten bereik van kinderen en dieren. Sluit de flesjes altijd goed af zodat hier geen stof in kan komen.Het zelf mengen van e-liquid heeft veel voordelen maar ook nadelen. Het eerste voordeel is financieel, omdat je de liquid zelf gaat maken kan dit geld schelen. Zowel een voordeel als een nadeel is de smaak. Het is een voordeel dat je precies kan bepalen welke smaken en hoeveel smaken je in de e-liquid doet. Het nadeel hiervan is het eindresultaat. De smaak kan nog wel eens tegenvallen. Bij reguliere e-liquids worden deze gemaakt en getest door experts op dit gebied. Hierdoor zal de e-liquid altijd perfect op smaak zijn. Een ander nadeel is de tijd. Het zelf maken van e-liquid kan een hoop tijd kosten. Je zal dus zelf de afweging moeten maken of de voordelen groter zijn dan de nadelen van het zelf mengen van e-liquid.